Vilken framgångs helg för ridsporten!

Myria/Frasse, Ebba, Emmie/Sigge, Linda/Silver


 Ja vad ska man ens börja....

Lilla Sverige vinner världscupen i dressyr och i hoppningen vinner vi både guld och brons.  Vilka ryttare, vilka hästar......

Sen har vi lilla Gnosjö som vinner div 3 dressyrens första omgång för häst och ponny ryttarna slår till med en tredje placering i deras första omgång. Hejja oss!!!

Men dressyrdagen  började inte på bästa sätt. Frasse som var först ut i startlistan av oss i förklassen, visade sig inte gå riktigt rent när hon började rida fram. Jag bad Ebba kratsa hoven och hoppades innerligt på att det skulle sitta en sten där som gjorde honom halt. Ingen sten tyvärr, MEN en böjd sko. Där hittade vi ialla fall orsaken till hältan. Hur gör vi då nu var frågan....... Det vi kunde göra var att testa att dra av skon och se om han kunde gå utan på deras underlag. Naturligtvis hade vi inga verktyg till detta med oss, vi frågade runt bland de andra tävlande, men hittade inga. Då frågade vi en av funktionärerna och han skulle kolla efter vad som fanns. Han kom tillbaka med ytterligare en funktionär och dem hade fått ihop lite diverse verktyg. Dem var så himla gulliga så dem hjälpte oss av med skon, tacksam för snälla hjälpsamma människor. 

Till vår lättnad var det inga problem för Frasse med en sko mindre så han kom till start. 

Jag och Silver red förklassen och det kändes riktigt bra, men blev lite chockad över den fina procenten. Jag satte nytt personligt rekord med 73,7% så stolt över denna fantastiskt snälla, fina och duktiga häst.

Även i laget kändes Silver fin, och fick bra procent där också. Dessutom så red mina lagkamrater riktigt bra, så bra att vi vann. Det var ingen av oss som ens tänkt tanken att vi skulle åka dit och vinna. Frasse och Cherokee som aldrig varit på dressyrtävling innan skötte sig så bra, det såg ut som om dem aldrig gjort annat innan.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)