Storm och höpåsar.......

... det är ingen bra kombination 😱 så utsläppet idag var ingen höjdare. Men jag lyckades i alla fall hålla kvar alla påsar. 

Något annat som inte heller är någon höjdare är att Gevalia har ont i en hov...... 

När jag kom ut till henne onsdag morgon var hon jätte halt på vänster bak, hon ville inte alls stödja på det.
Eftersom hovslagaren var där på tisdagen och skodde henne, och tyckte då att hon var lite konstig i hoven men inget som Gevalia reagerade på. Så blev jag inte så rädd att hon skadat sig illa utan tänkte att det måste vara hovböld. Jag har världens bästa hovslagare som kunde komma på förmiddagen och titta på henne. Men det var inte lätt att få Gevalia från ligghallen till Ebbas stall, det går ju inte direkt att bära in henne.
Lisette undersökte och skar upp i hoven där hon reagerade som mest, men fick inte fram någon solklar böld och hon blev inte ett dugg bättre. Vi la ett omslag och ringade veterinären och vi bestämde att vi skulle komma in på fredagen om hon inte blivit bättre. Hon blev lite bättre så hon kunde halta sig fram på hoven i alle fall, men inte tillräckligt bra så vi åkte in med henne.

Där fortsatte dem att skära i hoven, röntga och skar lite till. Inte heller dem kommer till att få bort hennes smärta..... men röntgen visar inga andra skador på hovbenet vilket var en stor lättnad. Hon har två sytråds tunna linjer in i hoven mot hovbenet som antagligen är bakterier som äter sig uppåt i hoven. Dem spolade rent och gipsade hoven. Hon fick smärtlindring och medicin mot inflammation, hem över helgen och så ska vi tillbaka med henne imorgon måndag. Hon är fortfarande ganska halt tyvärr....

Eftersom jag jobbar när vi fick tid kommer Ebba och Lovis som praktiserar här åka med henne. Så håll tummarna för att hon snabbt blir bättre och slipper ha ont.

 

Kommentarer

  1. Åh jag håller alla tummar och tår att det går bra 🙏🏻 //Christine

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)