Denna veckas övning.

 Nu har vi hästbyte och en dressyrvecka framför oss. Kom ihåg att du kan önska häst genom att skriva det här i den gröna pratbubblan.


Vi kommer att rida en del på volterna och fortsätta öva utan stigbyglar en del. För nivå 1-3 kommer vi att rida slalom på volt, öva övergångar och sits.

Bild

För nivå 4 (vissa nivå 3 grupper) kommer vi bland annat öva på att flytta ut bakdelen på den öppna delen av volten så hästen går på tre spår utan att tappa volt vägen. Framdelen ska som vanligt följa voltspåret men bakdelen flyttar vi ut för innerskänklen så det blir sidvärts för bakbenen. Inner fram  har ett eget spår, ytter fram och inner bak går i samma spår och ytter bak på eget spår. Böjning och och ställning ska bibehållas. Det gäller att vi har en bra kontakt med båda tyglarna för att kunna reglera både böjning och väg. Ytterskänklen är också viktig, det är lätt att vi glömmer bort den när vi har en sidförande skänkel. Ytterskänklen är förfarande framåtdrivande och mothållande om hästen vill flytta med för mycket tvärning. 

Här har vi de två stora volterna och jag har gul markerat de öppna delarna , alltså den öppna delen på volten är där vi inte har någon vägg.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)