Casandra

 Vi var iväg i måndags med Casandra och hennes lille kille i Ramkvilla, för semin. Det visade sig att hon tyvärr precis hade släppt sitt ägg så det var inte läge att göra något. Utan vi fick åka hem med dem igen och nästa vecka ge henne en spruta som sätter igång brunsten igen och måndagen där efter åka ner med henne igen. Eftersom hon fölade så sent så har vi bara ett försök på oss att få henne dräktig i år. Skulle det inte gå så får vi vänta tills april för att göra om det. 

Men hur snäll var inte Mr Cool då. Det kan ju vara lite svårt att lasta sto med föl. Så vi hade ringt in förstärkning, både Johanna och Torbjörn kom för att hjälpa till. Jag skulle gå in och byta till lämpligare skor. När jag är på väg tillbaka hör jag hur de fäller upp lämmen och hästarna är inne. Ebba skulle bara gå fram till transporten och vänta in mig, men Casandra ville på direkt och lilla Mr kilade duktigt efter sin mamma.

Båda två stod stilla och fint hela vägen ner och eftersom dem var så lättlastade var vi lite tidiga så de fick stå och vänta en stund i transporten, men det var heller inga problem.

När det var dax så lastade vi ur och gick in i stallet, vi fick lätt in Mr i den lilla spiltan längst in precis jämte seminspiltan där Casandra skulle stå. Även här skötte sig båda riktigt bra, lugna och snälla.

Allt klart och nu skulle det lastas på igen, nu var det ju bara jag och Ebba. Casandra stannade till innan lämmen, men när hon såg godiset i Ebbas hand så var följde hon genast med henne in i transporten och Mr klev med stora luftiga steg raka vägen in i transporten igen. Det stod några och tittade på när vi lastade och jag tror dem tappade hakan när de såg honom snällt trippa på. Deras kommentar " vilket jälka A barn ni har fått då "

Bara att njuta av denna gången, för nästa gång kan det vara något helt annat......

Denna hingsten är den tänkta pappan, Diero Lux N


Kommentarer

  1. Vilken otroligt tjusig pappa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så vi får verkligen hålla tummarna för att det blir något :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)