Sadelprovning

 I torsdags var dessa två damer här från Charlies Häst och Hund för att kolla några sadlar.



En sadel ska vara bekväm för både häst och ryttare för att det ska bli som bäst. Så ibland är det bra att ett proffs tittar på hur sadeln ligger och på hur du som ryttare sitter i sadeln.

En häst kan ändra sig ganska mycket i formen, bli både bredare och smalare.

Vi kikade på några befintliga sadlar och kunde konstatera att Frasse växt ur sin sadel och Gevalia behövde minska sin dressyrsadel vid manken. Gevalias hoppsadel låg inte så bra på henne, men däremot låg Frasses hoppsadel mycket bättre på henne än på honom. Så jag tog över den och Cherokee kunde ha min gamla hoppsadel. Skönt att kunna byta runt lite och inte behöva köpa en massa nya. Den som dock behöver en ny sadel är Frasse, så honom kommer vi ta med upp till Jönköping för att prova ut en annan till honom.

Min dressyrsadel tog dem med sig för att värma om bommen på den, detta ska göra att den inte ska glida bak så mycket som den gjort.

Vi kikade också på en sadel till nya Puzzel och ska testa en.

På tal om Puzzel så red Astrid med henne både på sin tisdags lektion och på torsdagen hoppträning. Båda gick väldigt bra, lugn och trygg och gör sitt bästa i hoppningen trots hon är ganska orutinerad där. Gillar den här ponnyn bara mer och mer 😊

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Denna veckas övning.