Vilken tävling!


 Vilken tävling för Ebba och Frasse i går 😍

Tidig morgon för avfärd mot Laholm och hopptävling. Lite segt att gå upp eftersom kvällen tillbringades i trevligt sällskap och blev lite sen. 

Ebba hoppade först 110 cm och gjorde en riktigt fin runda, precis som förra gången så ser det inte så snabbt ut. Men det visade sig bli den snabbaste i hela klassen, så ännu en gång fick de leda ärevarvet.

Men vad har hänt här då??? Har hon trillat av???
Nej ingen avtrillning men i sin glädje över sin fina runda glömde Ebba koppla loss sin airbag väst. Så nu har hon testat hur den löser ut för första gången 😂

Sen var det dax för nästa start och nu 120 cm, Frasse har inte startat så många gånger på den höjden och förra gången var hösten 2021. Någon frågade om planen var att vinna igen, då sa Johanna att nej ingen vinst men placerad är planen. 

Ebba startade nästan sist i den ganska stora klassen så vi tittade på många. Det visade sig att banan hade sina svårigheter bland annat en 3 kombination och det var inte många som klarade banan till en början.

Men sen ramlade de in flera nollor och många snabba, bedömningen var A:0 det betyder att det går på tid från första början.

Jag var så nervös när det var Ebbas tur så vet inte hur bra filmen blev 😉 första hindret hoppade han så bra, högt över. Fortsatte bra och i mitten av banan var det då dax för 3 kombinationen, jag andades inte men de flög över den utan problem. Totalt skulle 13 språng hoppas och i slutet var det så jobbigt för mig ..... det var en snäv sväng till sista hindret och många rev det. Dem klarade det, även tiden var ganska bra, så placering blev det 7:a av 46 starter. Kan ju säga att jag är så stolt över både häst och ryttare.

Lite extra roligt att hennes tränare hoppade två hästar i samma klass, men lyckades inte bättre än Ebba.

Så roligt när all träning ger resultat. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)