Träningen för Micke igår.

 Det blev en dressyrträning eftersom hon inte ska hoppa det första hon gör efter behandlingen.

Fokus var att få henne avslappnad och lösgjord utan att rida ihop henne så mycket. Vi började träningen som vi gjort innan med ökningar för att få igång henne. 

Men efter några ökningar där hon bara sprang som en tok fick vi byta taktik. Problemet att hon inte använder sina bakben finns inte längre utan nu har hon tryck i benen från start och då blir det inget bra att fortsätta gasa. Så istället fick vi jobba med att få henne lugn och avslappnad. Hon känns överlag väldigt fin. Red serpentin bågar för att få henne mjuk och följsam.

I galoppen tränade vi först på att kunna rida henne med en ordentlig böjning i halsen både inåt och utåt. Vår svårighet var att behålla en lugn avslappnad galopp i denna övningen. Så detta ska vi jobba vidare på till nästa träning.

Sen tränade vi på den förvända galoppen och där är det framförallt JAG som måste träna. Så fort jag går in i den förvända så blir jag stel som en pinne och hästen vill ju förstås ha en avslappnad följsam ryttare på ryggen ;-)

Så även om min lilla Gevalia var lite jobbig både i stallet innan vi åkte och stod inte alls stilla när vi gjorde ordning henne på plats så är hon ändå helt fantastisk 😍

Om vi ägnar en lite stund åt Ebba och Frasse, så är det helt galet vad fin han börjar bli. De är verkligen ett team som kämpar ihop och gör det så bra. Så stolt över både häst och ryttare.

Deras nästa tävling är i Borås nästa helgen v 9.

Fina luftiga språng trots att hindera börjar bli höga :-)



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vilken jäkla käftsmäll....

Gråter och städar......

Måndag och ny övning :-)